Scheiden doet lijden

Een spreekwoord dat iedereen wel kent. Van elkaar scheiden betekent afscheid nemen. De afgelopen week ben ik opgeleid om als SCHIP behandelaar stellen die gaan scheiden te helpen om hun relatie op een goede manier af te sluiten.

Scheiden doet lijden

Wanneer stellen besluiten te gaan scheiden, krijgen zij beiden te maken met verlies. Misschien ben je verbaasd dat dit voor beide partners geldt. Zeker wanneer er sprake is van ontrouw. Maar scheiden betekent voor beide partners afscheid nemen van een leven samen, van het gezin dat nu op een andere manier verder gaat, van het huis waar je hebt gewoond, van (financiƫle) zekerheid en afscheid nemen van je toekomstperspectief. Als je samen kinderen hebt, betekent dit dat je naast deze verliezen nog steeds met elkaar te maken hebt. Samen zijn jullie de ouders van jullie kinderen. Het is niet altijd gemakkelijk om goed met elkaar te blijven communiceren over en in het belang van de kinderen wanneer je rouwt om het verlies van je relatie.

Als verlies- en rouwtherapeut en SCHIP behandelaar kan ik jullie helpen om te zorgen dat jullie de partnerrelatie op een goede manier kunnen afsluiten zodat jullie daarna als ouders met elkaar verbonden kunnen blijven. In verschillende fases staan jullie stil bij wat jullie beiden hebben verloren, elkaars kwetsuren en geschonden vertrouwen. Wil je weten wat ik voor jullie kan betekenen? Of ben je nieuwsgierig naar wat de SCHIP aanpak inhoudt? Kijk op mijn website voor meer informatie over de SCHIP aanpak of download hier het gratis e-book voor een voorbeeld over een SCHIP traject (link). Neem gerust contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Geplaatst op dinsdag 26 januari 2021.

Over Willemien Jobsen - Praktijk voor verlies- en rouwtherapie

Dit bericht is geschreven door Willemien Jobsen - Praktijk voor verlies- en rouwtherapie. Het bedrijf valt onder uitvaartverzorging uit Waalwijk. Trefwoorden van Willemien Jobsen - Praktijk voor verlies- en rouwtherapie uit Drunen : verliescoaching, verliescoach, verliestherapie, rouwcoaching, rouwcoach, familieopstellingen, rouwbegeleiding, echtscheiding.

Lees meer over Willemien Jobsen - Praktijk voor verlies- en rouwtherapie.